Tech

CARBOTIM TECH

Disc Ultimate vs Wave.


De CarboTim Ultimate en Wave velgen zijn nagenoeg uitsluitend gemaakt uit de high-end T800 carbon. Dit maakt de velg een stuk lichter zonder de sterkte en stijfheid te impacteren. Zoek je nog meer aerodynamica of wens je eens iets anders dan een 'standaard' velg? Dan is de Wave jouw keuze! Het maximale rijdersgewicht voor deze velgen is 100 kilogram. De Ultimate is daarnaast ook beschikbaar in een 'ultralight' en 'plus' uitvoering. De 'ultralight' is voor rijders tot maximaal 80 kilogram terwijl de 'plus' zorgt voor een maximaal rijdersgewicht van 120 kilogram.

CarboTim Ultimate

Sinds 2024 meer dan alleen maar DT Swiss en CarboTim...


DT Swiss is en blijft de meest gekozen opbouw. Hier zijn we absoluut niet rauwig om, want wij staan voor de volle 100% achter het Zwitserse merk DT Swiss. Desondanks is er nu ook Erase en Carbon-Ti toegevoegd aan onze naaf keuze. Erase, een Belgisch merk met titanium body en eigen ontworpen ratchet systeem. Carbon-Ti, een Italiaans merk die lichte en duurzame naven produceert welke ook nog in tal van kleuren beschikbaar zijn. Als laatste blijft de CarboTim deel van het gamma, maar wel beperkt tot onze 'gold' uitvoering. Al deze merken combineren we graag met een Classified Powershift Hubshell

Ons DT Swiss advies:

- DT Swiss 350, een recent vernieuwde naaf die zorgt voor een wielset met de beste prijs-kwaliteitsverhouding;

- DT Swiss 240 EXP, voor een iets hoger budget waarbij je de DT Swiss kwaliteit combineert met de zoektocht naar die lichtere wielset;

- DT Swiss 180 EXP, het neusje van de zalm bij DT Swiss en toegepast binnen het hogere segment van carbon wielen. Ook bij CarboTim de duurste wielopbouw maar wel met de beste prijs binnen dit segment!


Sapim spaken zijn steeds de juiste keuze!


Het volledige gamma aan Sapim spaken is ter beschikking maar uitgelicht en onze standaard keuzes zijn de Sapim CX-Ray, CX-Sprint en Race.

De Sapim CX-Ray aero spaak is de beste keuze voor een combinatie van een laag gewicht, hoge stijfheid en sterkte. Deze spaak zie je dan ook in bijna alle CarboTim wielen. Ben je iemand met heel wat vermogen, dan kan de Sapim CX-Sprint een optie zijn. Deze aero spaak is net wat zwaarder en iets minder sterk maar wel een stuk stijver. Als laatste hebben we de Sapim Race voor wie zoekt naar een kwaliteitsvolle standaard ronde spaak.

Sapim
DT Swiss
Erase
Classified
Carbon-Ti
Centrimaster

CARBOTIM STAAT VOOR

Kwaliteit

Service

Ervaring

Prijsvriendelijk