Tech

CARBOTIM TECH

Disc Race vs Ultimate vs Wave.


De CarboTim Race velg is gemaakt uit een combinatie van T700 en T800 carbon (75%-25% verhouding). Deze verhouding zorgt voor een perfecte balans tussen gewicht, sterkte, stijfheid en prijs. De Ultimate en Wave daarentegen zijn nagenoeg uitsluitend gemaakt uit de high-end T800 carbon. Dit maakt de velg een stuk lichter zonder de sterkte en stijfheid te impacteren. De prijs van de velg is het enige negatieve gevolg bij gebruik van T800 maar voor wie zoekt naar een lichte kwaliteitsvolle wielset is het zeker elke cent waard!


Een combinatie met DT Swiss of toch de CarboTim naafset?


De CarboTim naven, verkrijgbaar in chroom, goud en zwart blijven een belangrijk onderdeel binnen het CarboTim gamma. Desondanks zien we het aandeel opgebouwd met DT Swiss naven elk jaar stijgen. Hier zijn we absoluut niet rauwig om want wij staan voor de volle 100% achter de naven van DT Swiss. Ons advies in een notendop:

- CarboTim, voor een zo licht mogelijke opbouw binnen de prijsklasse van de DT Swiss 350;

- DT Swiss 350, voor de wielset met de beste prijs-kwaliteitsverhouding wanneer de focus niet ligt op zo'n laag mogelijk gewicht;

- DT Swiss 240 EXP, voor een iets hoger budget waarbij je de DT Swiss kwaliteit combineert met de zoektocht naar die lichtere wielset;

- DT Swiss 180 EXP, het neusje van de zalm bij DT Swiss en toegepast binnen het hogere segment van carbon wielen. Ook bij CarboTim de duurste wielopbouw maar wel met de beste prijs binnen dit segment!


Sapim spaken zijn steeds de juiste keuze!


Het volledige gamma aan Sapim spaken is ter beschikking maar uitgelicht en onze standaard keuzes zijn de Sapim CX-Ray, CX-Sprint en Race.

De Sapim CX-Ray aero spaak is de beste keuze voor een combinatie van een laag gewicht, hoge stijfheid en sterkte. Deze spaak zie je dan ook in bijna alle CarboTim wielen. Ben je iemand met heel wat vermogen, dan kan de Sapim CX-Sprint een optie zijn. Deze aero spaak is net wat zwaarder en iets minder sterk maar wel een stuk stijver. Als laatste hebben we de Sapim Race voor wie zoekt naar een kwaliteitsvolle standaard ronde spaak.

Sapim
DT Swiss
Centrimaster
Classified

CARBOTIM STAAT VOOR

Kwaliteit

Service

Ervaring

Prijsvriendelijk